KBT

 

 10684510_web

Kognitiv beteendeterapi

För att vi ska fungera fullt och få livet i balans behöver vi må bra i själen. Dessvärre talar mycket för att vi mår allt sämre. Att må bra i själen är grunden för att vardagen ska fungera, för att livskvaliteten ska vara bra och för att det ska finnas en balans i livet. En positiv självbild och ett gott självförtroende bidrar till vår utveckling.Den psykiska ohälsan i samhället ökar oroväckande. Problemen som ökar är framför allt sömnstörningar, depressioner, ångest och oro.

Skånes Mitt Hälsa erbjuder behandling på individnivå, utifrån ett KBT-perspektiv. Behandlingstiden beror på vilka problem du har och vilka mål du vill uppnå.

Hur långa är behandlingarna?IMG_1031 (2)

Vanligtvis mellan fem och tjugo gånger. Ofta ses man 45 minuter en gång i veckan, men vid allvarliga problem kan det inledningsvis bli två till tre gånger i veckan. Efter en behandling kan man ha en eller flera uppföljningsträffar med några månaders mellanrum.

 Kbt, kognitiv beteendeterapi, utgår från att mänskliga problem har sitt ursprung i hur individen ser på sig själv och sin omgivning, så kallat kognitivt perspektiv, och hur individen reagerar på miljön, beteendeperspektiv. Det antas att människans tankar, känslor och beteenden ömsesidigt styr och påverkar varandra. Till exempel kan negativa tankar som “jag är värdelös” bidra till nedstämdhet, ledsenhet och beteenden som att dra sig undan och bli passiv. Kbt inriktas på att förändra de tankemönster och beteenden som håller kvar och förvärrar problemen.
Skånes Mitt Hälsa - Din nyckel till förändring

Kalender

augusti 2022
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Aktuellt

Vi finns i Höör och Malmö. Har du ingen möjlighet att komma till oss, kommer vi gärna till dig.
Vi vänder oss till individer, grupper och företag

Följ Skånes Mitt Hälsa på Facebook

RSS SVT Nyheter